Search
Close this search box.
  1. elektronica
  2. mechanische toetsenbord

Beste mechanische toetsenbord van 2024 | Top 10 reviews mechanische toetsenborden

Laatst bijgewerkt: 19 jul. 2023

De zoektocht naar een mechanisch toetsenbord kan een lastige opgave zijn. Welke heeft een goede factor, een goede prijs en goede specificaties? Om deze zoektocht makkelijker te maken, hebben wij een selectie gemaakt van de top 10 mechanische toetsenborden, om ervoor te zorgen dat je precies weet waar je aan toe bent. Stel je voor: je hebt je zinnen gezet op een mechanisch toetsenbord met precisie-aanslag, een robuuste bouw en veel extra functies. Maar waar vind je zo'n toetsenbord, met welke kwaliteiten en van welk merk? Zou je weten welke toetsenborden je het meest aanbevolen worden? Om je op weg te helpen bij zoeken naar het perfecte mechanische toetsenbord hebben wij een actuele top 10 samengesteld.

Wij hebben voor jou diverse mechanische toetsenborden die op de markt beschikbaar zijn, aan ons onderzoek onderworpen. Wij testen de mechanische toetsenborden o.a. op kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. 

Na ons onderzoek en het vergelijken van reviews van andere gebruikers zijn wij top een top 10 van de beste mechanische toetsenborden gekomen. Deze delen we met jou, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken wanneer jij jouw mechanische toetsenbord koopt. 

Top 10 beste mechanische toetsenborden

1. SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord

Het SteelSeries Apex 5 RGB Hybride Mechanisch Gaming Toetsenbord is een stijlvol en veelzijdig toetsenbord, dat de perfecte manier biedt om jouw gaming-ervaring te verbeteren. Met een hybride mechanische schakelaar, die prestaties biedt met een tactiele ervaring, krijg je de vrijheid om de perfecte manier te vinden om te spelen. Het toetsenbord is voorzien van RGB-verlichting, waardoor je de verlichting kunt aanpassen aan jouw voorkeuren. Deze verlichting kan ook worden gepersonaliseerd met verschillende kleuren en patronen. Het toetsenbord heeft ook een handige media-afstandsbediening, zodat je muziek en video's kunt bedienen zonder dat je je handen van het toetsenbord hoeft te halen. Naast de verlichting en media-afstandsbediening, heeft het SteelSeries Apex 5 RGB Hybride Mechanisch Gaming Toetsenbord ook een USB-poort, waardoor je het toetsenbord gemakkelijk aan je pc kunt koppelen. Het toetsenbord is ook voorzien van een comfortabele handgreep, zodat je moeiteloos kunt typen. Daarnaast heeft het toetsenbord een anti-ghosting-functie, waardoor je meer dan 25 toetsen tegelijk kunt gebruiken zonder dat je last krijgt van ghosting. Dit toetsenbord is perfect voor gamers die op zoek zijn naar een stijlvol en veelzijdig toetsenbord om hun gaming-ervaring te verbeteren.

2. Trust GXT 834 Callaz TKL Mechanisch Gaming Toetsenbord

Het toetsenbord heeft een duurzame constructie met een roestvrijstalen frame en stevige kunststof toetsen. De mechanische switches zijn ontworpen voor een snelle respons en een lange levensduur. De switches hebben een verlichte RGB achtergrondverlichting die je kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur. De Trust GXT 834 bevat ook extra multimedia-toetsen die jouw productiviteit verhogen. Met deze toetsen kun je bijvoorbeeld muziek afspelen, het volume aanpassen of je scherm resolutie wijzigen. De Trust GXT 834 Callaz TKL Mechanisch Gaming Toetsenbord is ideaal voor gamers die op zoek zijn naar een betrouwbare en responsieve toetsenbord, maar ook voor diegenen die veel productiviteit eisen. Het toetsenbord heeft een duurzaam ontwerp, een verlichte RGB achtergrondverlichting en extra multimedia-toetsen. Met dit toetsenbord speel je met plezier games, maar je verhoogt ook je productiviteit. De Trust GXT 834 Callaz TKL Mechanisch Gaming Toetsenbord heeft een Qwerty-indeling. Dit betekent dat de toetsen in een bekende volgorde staan, wat het typen van teksten makkelijker maakt. Het toetsenbord is compatibel met Windows en MacOS, waardoor je het op verschillende apparaten kunt aansluiten. Bovendien heeft het toetsenbord een USB 2.0-aansluiting, waardoor je het met alle apparaten kunt gebruiken.

3. Royal Kludge RK61 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord

De Royal Kludge RK61 is voorzien van een gepatenteerde blauwe mechanische schakelaar, waardoor typen comfortabeler en responsiever wordt. De RGB-verlichting kan worden ingesteld op verschillende modi, waaronder beat-synchronisatie en ademhaling, waardoor het een aantrekkelijk toetsenbord is voor gamers. De 61 toetsen zijn speciaal ontworpen voor een comfortabelere typervaring met een hoog rendement. Het toetsenbord bevat ook een Anti-Ghosting-technologie die ervoor zorgt dat je precies het resultaat krijgt wat je wilt. Het ontwerp is ook ergonomisch, waardoor typen comfortabeler en gemakkelijker wordt. Royal Kludge RK61 is de perfecte keuze voor gamers die op zoek zijn naar een krachtig en responsief toetsenbord. Het biedt de perfecte combinatie van prestaties en stijl, waardoor het een geweldige toevoeging is aan elke gaming setup. Het biedt een hoog niveau van comfort, prestaties en duurzaamheid, waardoor je het maar liefst 50 miljoen keer kunt gebruiken.

4. Logitech MX Mechanical Draadloos mechanisch toetsenbord

Met de Logitech Flow-software kun je gemakkelijk tussen meerdere computers schakelen en bestanden delen. U kunt ook instellen dat bepaalde toetsenbordopdrachten worden uitgevoerd wanneer er bepaalde toetsen worden ingedrukt. Het Logitech MX Mechanical toetsenbord heeft ook een krachtige batterij met een levensduur van maar liefst 70 dagen. Het toetsenbord is voorzien van een USB-ontvanger en een USB-kabel. Je kunt het toetsenbord ook draadloos koppelen aan je laptop of tablet. Bovendien is het toetsenbord compatibel met alle besturingssystemen, waaronder Windows, Mac en Linux.

5. K30 Mechanisch Gaming Toetsenbord

Het K30 Mechanisch Gaming Toetsenbord is een stijlvol en krachtig toetsenbord voor gamers die prestaties en stijl willen combineren. Het toetsenbord is voorzien van mechanische schakelaars met blauwe verlichting, waardoor een precieze activering van de toetsen wordt verkregen. Bovendien biedt de RGB-verlichting diepgaande verlichting met meerdere kleuren om uw gamingervaring te verbeteren. Het toetsenbord heeft ook een NKRO-layout met 104 toetsen, die je kunt aanpassen aan je gamingstijl. Het K30 Mechanisch Gaming Toetsenbord heeft ook een speciale anti-ghosting technologie, waardoor het toetsenbord reageert op elke toetsaanslag, zelfs als meerdere toetsen tegelijk worden ingedrukt. Met behulp van de kabels kunt u het toetsenbord gemakkelijk aansluiten op uw computer of laptop. Bovendien is het toetsenbord bestand tegen stof en vloeistoffen, waardoor het langer meegaat. Het toetsenbord is ideaal voor zowel professionele als recreatieve gamers.

Dit waren onze eerste 5 favorieten van de top 10 beste mechanische toetsenborden. Deze scoren het beste in ons onderzoek.

Nu volgen de nummers 6 t/m 10. Deze voldoen nog steeds aan de hoogste kwaliteiten maar scoren iets lager dan de top 5. 

6. XINMENG RF-68MINI Draadloos Mechanisch Toetsenbord

XINMENG RF-68MINI draadloos mechanisch toetsenbord is een krachtig toetsenbord dat je overal mee naar toe kunt nemen. Het is ontworpen met een lichtgewicht en draagbaar ontwerp terwijl het je toch alle functionaliteiten biedt die je van een mechanisch toetsenbord verwacht. Het toetsenbord heeft een Low-Key BrownSwitch, waardoor het comfortabeler is om te typen en de reactiesnelheid is verhoogd. Het toetsenbord heeft een kleurrijke verlichting die verschillende kleuren en modi combineert, waardoor je het toetsenbord aan je eigen stijl kunt aanpassen. Het toetsenbord heeft ook meer verbindingsmethoden. Je kunt kiezen voor Bluetooth om tot 3 apparaten tegelijkertijd te verbinden, of je kunt kiezen voor een 2,4G draadloze verbinding. Of je kunt gewoon kiezen voor een kabelverbinding om het toetsenbord aan te sluiten. XINMENG RF-68MINI draadloos mechanisch toetsenbord biedt je meer verbindingsmogelijkheden dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Met zijn krachtige functies en zijn flexibele verbindingsmogelijkheden is het toetsenbord een must-have voor elke kantoortoepassing.

7. Redragon Kamura K552 Mechanisch Gaming Toetsenbord

De Redragon Kamura K552 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord is de perfecte keuze voor gamers die op zoek zijn naar een echte gaming ervaring. Met de QWERTY Blue Switch technologie ben je verzekerd van een soepele en responsieve toetsaanslag. De kleurrijke RGB-verlichting maakt het toetsenbord een echte eyecatcher voor je game setup. De Redragon Kamura K552 is ook super stevig. De metalen body zorgt voor extra stabiliteit en duurzaamheid. Bovendien is het toetsenbord voorzien van een handige USB-poort. Hiermee kun je gemakkelijk je muis, headset of andere accessoires aansluiten. Met de 19 toetsen anti-ghosting functie ben je verzekerd van een responsieve game ervaring. De toetsen hebben een levensduur van meer dan 50 miljoen activeringen, waardoor je jarenlang plezier hebt van je toetsenbord. Kortom, de Redragon Kamura K552 is precies wat je nodig hebt om je gaming avonturen naar een hoger niveau te tillen.

8. Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord PL3350

Ewent Play Mechanisch Gaming Toetsenbord met RGB-verlichting PL3350 is een uitstekend mechanisch toetsenbord dat snelle en accurate toetsaanslagen mogelijk maakt. Het is voorzien van een RGB achtergrondverlichting met verstelbare helderheid en snelheid, 21 RGB presets en twee zelf-instelbare RGB presets. Ook beschikt het toetsenbord over programmeerbare macro-toetsen en volledige Anti-Ghosting toetsen. Met 12 Multimediatoetsen en een Windows lock toets, kun je gemakkelijk de gamemodus inschakelen. Bovendien is het toetsenbord uitgerust met een aluminium top cover en een met nylon omhulde USB-kabel. Ewent Play heeft de Goud Award (5 sterren) gewonnen en is een betrouwbare keuze voor gamers. Het toetsenbord biedt een uitstekende prestatie en comfortabele bediening. Ideaal voor professionele gamers die op zoek zijn naar de beste prestaties.

9. Logitech MX Mechanical Draadloos mechanisch toetsenbord

Het toetsenbord is voorzien van een uniek, intuïtief ontwerp dat de prestaties verbetert. De ergonomisch geoptimaliseerde toetsen en het comfortabele ontwerp maken langere gaming sessies mogelijk. Het toetsenbord heeft een stevig frame met een duurzame constructie voor een lange levensduur. De Logitech MX Mechanical is voorzien van een speciale draadloze verbinding voor een betrouwbare en krachtige verbinding. De verbindingssnelheid is 3 keer zo snel als die van een conventioneel draadloos toetsenbord. Daarnaast beschikt het toetsenbord over een batterij met lange levensduur. Je kunt het toetsenbord dus gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opladen ervan.

10. Razer BlackWidow V3 Mechanisch Gaming Toetsenbord

Het toetsenbord is ontworpen voor gaming, met een geavanceerd ergonomisch ontwerp en een verfijnde layout. Het toetsenbord beschikt over Groene Switches voor een responsieve en duurzame typervaring. Dezelfde switches worden ook gebruikt in de meeste professionele gaming-toetsenborden. Met de RGB-verlichting kun je kleuren aanpassen naar je voorkeur en zien hoe het toetsenbord eruit ziet. Het is ook voorzien van verschillende functies om je gaming-ervaring te verbeteren. Het heeft een geïntegreerde media-controller, een Game Mode-knop en een toetsenbord-hotkey-functie. De media-controller maakt het gemakkelijk om muziek en video's te bedienen terwijl je game. Met de Game Mode-knop kun je het toetsenbord uitschakelen voor nog meer concentratie. En met de toetsenbord-hotkey-functie kun je snel toegang krijgen tot de meest gebruikte toetsen. Kortom, het Razer BlackWidow V3 Gaming Toetsenbord Mechanisch QWERTY Groene Switch biedt alles wat je nodig hebt voor een uitstekende gaming-ervaring. Het is sterk, duurzaam en heeft een responsieve typervaring. Het heeft ook een verfijnd ontwerp met RGB-verlichting en diverse functies om je gaming-ervaring te verbeteren.

Inhoudsopgave

Ivon
Ivon

Wat leuk dat je een kijkje bent komen nemen op onze website bedrijfloket.nl. Of je nu op zoekt bent naar kantoorspullen of schoolspullen, wij hebben hoogstwaarschijnlijk het antwoord op de vragen die jij hebt. Ik hou me vooral bezig met het vergelijken en reviewen van mechanische toetsenborden zodat jij makkelijker een keuze kan maken voor jezelf. We hopen dat wij je van veel nuttige informatie voorzien en dat je blij bent met wat wij aanbieden. 
Groetjes van mij, Ivon

Veelgestelde vragen over mechanische toetsenborden

Uit onze reviews is SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord als beste mechanische toetsenbord getest. Deze voldoet als beste aan onze maatstaven.

De top 3 beste mechanische toetsenborden is als volgt:
1. SteelSeries Apex 5 Gaming Toetsenbord
2. Trust GXT 834 Callaz TKL Mechanisch Gaming Toetsenbord
3. Royal Kludge RK61 RGB Mechanisch Gaming Toetsenbord

Wij verkopen zelf geen mechanische toetsenborden maar we hebben wel de beste webwinkel voor jou geselecteerd. Klik op de “Best deal, klik hier” knop, je wordt dan doorgestuurd naar de webwinkel, waar je jouw nieuwe mechanische toetsenbord kan kopen.

De verschillende mechanische toetsenborden worden door ons aan diverse testen onderworpen. Wij vergelijke en onderzoeken op een objectieve manier. Wij worden ook niet betaald door bedrijven of merken om hun product beter te laten scoren in onze top 10 beste mechanische toetsenborden.

Tips voor het aankopen van jouw nieuwe mechanische toetsenbord

Je hebt onze top 10 beste mechanische toetsenborden kunnen bekijken en dan zie je wat wij belangrijk vinden bij een aankoop. Uiteraard is dit onze mening en die kunnen natuurlijk verschillen van de jouwe. 

We geven je daarom nog een aantal tips mee waar je op kan letten voor jezelf.

1. Volg je gevoel, ongeacht onze top 10 en misschien andere reviews die je hebt gelezen, volg altijd jouw gevoel bij het doen van een aankoop.
2. Kijk goed naar de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Als een nieuwe mechanische toetsenbord heel duur is wil dit niet meteen zeggen dat deze mechanische toetsenbord ook heel goed is.
3. Koop bij een goede webwinkel. Let op zaken zoals garantie, levertijd, kosten etc. 

Het kiezen van het juiste mechanische toetsenbord kan erg lastig zijn. Waar je op moet letten zoals de switches, de toetsen, de verlichting en de bijkomende functies is niet altijd even duidelijk. Dit artikel heeft je in ieder geval een stap verder geholpen door je een overzicht te geven van de top 10 mechanische toetsenborden. Het is aan jou om te bepalen welk toetsenbord het beste bij je past. We hopen in elk geval dat je de juiste keuze maakt en veel plezier hebt met je nieuwe mechanische toetsenbord. Aarzel niet om feedback te geven over je ervaring met het toetsenbord als je al gekocht hebt of als je nog twijfels hebt. Wij zijn er om je te helpen!

Disclaimer: bij bedrijfsloket.nl onderzoeken en reviewen we vele mechanische toetsenborden om jou te helpen in jouw zoektocht. Maar wij verkopen zelf geen mechanische toetsenborden. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor eventuele problemen of complicaties bij de verkoop. 

Gepubliceerd op: 25 nov. 2022