Zoek
Sluit dit zoekvak.
  1. school
  2. rekenmachine

Beste rekenmachine van 2024 | Top 10 reviews rekenmachines

Laatst bijgewerkt: 29 apr. 2024

Je bent op zoek naar een goede rekenmachine, maar weet niet waar te beginnen. Je hebt beperkte kennis van wat er te koop is op de markt, en bent bang om voor het verkeerde product te kiezen. Gelukkig zijn er experts die precies weten welke de top 10 rekenmachine zijn die je zou moeten overwegen voor een betere prestatie. Hierbij stellen we je de beste producten uit de markt voor bij verschillende prijsklassen, zo dat je een informatieve besluit kunt nemen die bij jouw budget past.

Wij hebben voor jou diverse rekenmachines die op de markt beschikbaar zijn, aan ons onderzoek onderworpen. Wij testen de rekenmachines o.a. op kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. 

Na ons onderzoek en het vergelijken van reviews van andere gebruikers zijn wij top een top 10 van de beste rekenmachines gekomen. Deze delen we met jou, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken wanneer jij jouw rekenmachine koopt. 

Top 10 beste rekenmachines

1. ACROPAQ Rekenmachine

De ACROPAQ Rekenmachine is perfect voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing. Deze bureaurekenmachine met een 12-cijferig scherm biedt u de meest betrouwbare manier om klusjes op te lossen. De grote toetsen XL maken het invoeren van cijfers eenvoudig en snel. De ACROPAQ Rekenmachine is ontworpen om u veel gemak en comfort te bieden. De ergonomische positie van het scherm en de grote toetsen geeft u een ideaal zicht op de cijfers. Bovendien is de calculator voorzien van een dual power-functie, zodat u de calculator kunt gebruiken zonder dat de batterij leeg raakt. De look van geborsteld aluminium geeft de ACROPAQ een modern en stijlvol aanzien. Deze bureaurekenmachine is perfect voor thuis, op school, op het werk of gewoon als handig hulpmiddel voor alle rekenkundige taken.

2. Rekenmachine Easy4Office

Deze Easy4Office rekenmachine van bamboe is een handige rekenmachine voor op kantoor. Het 12-cijferige display is duidelijk en eenvoudig te bedienen. Het bamboe ontwerp is stijlvol en zorgt voor een opvallend accent op je werkplek. De rekenmachine is dubbel voorzien van stroom, door middel van een klein zonnepaneel en een batterij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je de rekenmachine uit het stopcontact moet halen. Bovendien is deze geleverd met een celbatterij (LR1131). De Easy4Office rekenmachine van bamboe is een must-have voor iedereen die op kantoor werkt. Het bamboe ontwerp geeft een stijlvolle en natuurlijke look aan je werkplek. Met het 12-cijferige display is de rekenmachine eenvoudig te bedienen en je kunt overal en altijd rekenen. De dubbele stroomvoorziening, dankzij klein zonnepaneel en batterij, zorgt ervoor dat je altijd een rekenmachine bij de hand hebt. Met de geleverde celbatterij (LR1131) ben je altijd verzekerd van krachtige prestaties.

3. Canon rekenmachine LS-88

De Canon LS-88 rekenmachine is een flexibel, krachtig en betrouwbaar apparaat. Het apparaat is ontworpen om eenvoudig te kunnen gebruiken, maar toch alle basisfuncties te bieden. De gebruiker kan kiezen uit veel verschillende functies, waaronder optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, wortel trekken, machtsfuncties en meer. De LS-88 rekenmachine heeft een helder LCD-scherm dat goed leesbaar is, zelfs in slechte omstandigheden. Het apparaat is ook voorzien van een zonne-energie oplaadsysteem, waardoor het direct kan worden gebruikt zonder stroom of batterijen nodig te hebben. Als er geen zon is, wordt de rekenmachine aangedreven door een batterij met lange levensduur. De Canon LS-88 rekenmachine is een perfect apparaat voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare rekenmachine met veel functies en een helder scherm. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en biedt een uitstekende prestatie, zowel bij het gebruik van zonne-energie als bij het gebruik van de batterij.

4. Texas Instruments TI-30XB rekenmachine

De Texas Instruments TI-30XB Multiview Wetenschappelijke rekenmachine is een krachtig hulpmiddel voor studenten die meer wil leren over wiskunde. Het biedt alle bekende functies van een standaard wetenschappelijke rekenmachine, plus een aantal unieke opties. De TI-30XB Multiview heeft een intuïtief scherm dat meerdere berekeningen en resultaten tegelijk kan weergeven. Dit maakt het mogelijk verschillende rekenkundige patronen te ontdekken en resultaten te vergelijken. De rekenmachine is gemakkelijk in gebruik en biedt een gebruiksvriendelijke interface, zodat studenten zich snel thuis voelen. De TI-30XB Multiview bevat ook een aantal geavanceerde functies, waaronder ondersteuning voor stap-voor-stap berekeningen, geavanceerde wiskundige functies en een uitgebreid geheugen. Het is ook een energiezuinige rekenmachine, wat betekent dat de batterijen langer meegaan. Bovendien heeft de rekenmachine een robuuste behuizing en is hij bestand tegen vallen en stoten. Kortom, de Texas Instruments TI-30XB Multiview Wetenschappelijke rekenmachine is een perfecte rekenmachine voor studenten die meer willen leren over wiskunde en wetenschap.

5. Casio fx-82MS-2 Wetenschappelijke rekenmachine

De Casio fx-82MS-2 Wetenschappelijke rekenmachine is een krachtige en compacte optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een flexibele rekenmachine. Het heeft een tweeregelig display, met de bovenste regel Dot Matrix 12 tekens en de onderste regel LCD 10 + 2 tekens. Het heeft ook S-V.P.A.M. 1 salderend geheugen, 8 constantegeheugens, SCI/FIX/ENG-functie, 24 niveaus van haakjes, trigonometrische functies, hyperbolische en inverse hyperbolische functies en vele andere functies. Het heeft ook een comfortabel menu voor statistische berekeningen en een toevalsgetallengenerator. Daarnaast heeft de rekenmachine ook een tweedimensionale statistiek met de mogelijkheid om gemiddelden, geschatte waarden en totalen te berekenen. Bovendien kan het ook permutatie, combinatoriek, 6 verschillende soorten regressie en de coëfficiënten A, B berekenen. Met zijn krachtige functies en zijn gebruiksvriendelijke interface is de Casio fx-82MS-2 Wetenschappelijke rekenmachine de perfecte keuze voor het maken van precieze berekeningen. Het is ook klein en licht van gewicht, wat het ideaal maakt voor op reis.

Dit waren onze eerste 5 favorieten van de top 10 beste rekenmachines. Deze scoren het beste in ons onderzoek, uitblinkend in duurzaamheid, innovatie, en klanttevredenheid.

Nu volgen de nummers 6 t/m 10. Deze voldoen nog steeds aan de hoogste kwaliteiten maar scoren iets lager dan de top 5. Ze bieden nog steeds uitstekende prestaties en waarde, en zijn zeker het overwegen waard als je zoekt naar een goede balans tussen kosten en functionaliteit.

6. Casio FX-82EX Wetenschappelijke rekenmachine

De Casio FX-82EX is een veelzijdige rekenmachine met een breed scala aan functies. U kunt er bijvoorbeeld mee rekenen met decimale, hexadecimale, octale en binair getallen. Ook biedt de Casio FX-82EX een grote selectie aan statistische functies, waaronder regressieanalyses, standaarddeviatie en gemiddelde. Daarnaast heeft de rekenmachine een ingebouwde kalender en klok, waardoor deze ideaal is voor het bijhouden van de datum en het tijdschema. De Casio FX-82EX is een gebruiksvriendelijke rekenmachine met een intuïtieve gebruikersinterface. Het toetsenbord is eenvoudig te bedienen en heeft een duidelijke lay-out. Ook heeft de machine een handige een-knopsfunctie voor het opslaan en oproepen van gegevens. Bovendien is de Casio FX-82EX voorzien van een aansluiting voor een externe printer, waarmee u gemakkelijk resultaten kunt afdrukken.

7. Wetenschappelijke Calculator Rekenmachine

De Wetenschappelijke Wiskunde Calculator Rekenmachine Met LCD Scherm is een handige rekenmachine voor het uitvoeren van dagelijkse wiskundige berekeningen. Met 240 verschillende functies biedt de calculator alles wat je nodig heeft om je wiskundeopdrachten te voltooien. Het LCD scherm geeft helder en duidelijk de resultaten weer. De calculator is geschikt voor gebruik door middelbare scholieren, studenten en kan ook gebruikt worden als bureaurekenmachine op kantoor. De calculator is makkelijk te bedienen en is bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is een klein en compact apparaat dat gemakkelijk in een tas of koffer past. Geleverd inclusief batterijen, zodat je meteen aan de slag kunt. De Wetenschappelijke Wiskunde Calculator Rekenmachine Met LCD Scherm is een uitstekende keuze voor wiskundige berekeningen, of je nu een student bent of beroepsmatig rekenwerk doet.

8. Texas Instruments TI-84 Plus Grafische rekenmachine

Met deze app kunnen leerlingen programmeren in de Python 3.7-programmeertaal. Ze kunnen eenvoudig hun kennis overzetten naar de rekenmachine, waar ze hun code kunnen testen en uitvoeren. Met deze rekenmachine hebben leerlingen toegang tot nog meer verschillende functies waarmee ze hun kennis verder kunnen uitbreiden. De TI-84 Plus CE-T Python Edition rekenmachine heeft een kleurenscherm en een krachtige processor. Door deze combinatie kunnen leerlingen de beelden en grafieken beter interpreteren. Ook heeft de rekenmachine extra geheugen, waardoor leerlingen hun gecodeerde informatie gemakkelijk kunnen opslaan. De TI-84 Plus CE-T Python Edition is de perfecte tool voor leerlingen die op zoek zijn naar een manier om hun leerproces in de programmeertaal Python te verbeteren. Door de krachtige processor, het kleurenscherm en de extra geheugenruimte hebben leerlingen de beste rekenmachine om hun kennis te verdiepen. Met deze rekenmachine kunnen leerlingen hun kennis over Python 3.7 verder verdiepen en hun programma's testen en uitvoeren.

9. Texas Instruments TI-30XS Wetenschappelijke rekenmachine

De Texas Instruments TI-30XS Multiview Wetenschappelijke Rekenmachine biedt een snelle en eenvoudige manier om complexe berekeningen uit te voeren. Deze rekenmachine heeft alle bekende functies van een reguliere wetenschappelijke rekenmachine, zoals worteltrekken, logaritmen, trigonometrie en statistieken. Daarnaast heeft deze rekenmachine een aantal krachtige uitbreidingen die het mogelijk maken meerdere berekeningen te maken, resultaten te vergelijken en patronen te ontdekken, allemaal op hetzelfde scherm. De rekenmachine is voorzien van een groot scherm met vier lijnen waarmee je meerdere berekeningen tegelijk kan laten zien. Deze toevoeging maakt het gemakkelijk om specifieke delen van een berekening te bekijken, te vergelijken en te analyseren. De TI-30XS Multiview heeft ook een geïntegreerde functie voor rekenopties, waarmee je de displaymodus, de rekenmodus en de manier waarop je data invoert kunt aanpassen. Deze rekenmachine is ideaal voor studenten die moeilijke berekeningen moeten uitvoeren en voor wie een snelle en betrouwbare rekenmachine van essentieel belang is.

10. Casio fx-CG50 Grafische rekenmachine

Casio fx-CG50 Grafische Rekenmachine LCD kleurenscherm Voorzien van Nederlandse examenstand is een uitstekend hulpmiddel voor studenten, wetenschappers, ingenieurs en andere professionals. Het 8 regels x 21 karakters LCD kleurenscherm kan meer dan 65.000 kleuren weergeven, waardoor grafieken en gegevens in 7 kleuren zichtbaar zijn. Het scherm is opsplitsbaar in Graph/Graph en Graph/Tabel. De rekenmachine heeft een examenmodus waardoor de toegang tot het gebruikersgeheugen beperkt wordt tijdens toetsen. Het heeft 61 kB gebruikersgeheugen en 16 MB flash waar updates mee te downloaden zijn via de app. Met de bijgeleverde kabel is het mogelijk om de rekenmachine aan te sluiten op een andere rekenmachine of op een PC. Ook kan de rekenmachine worden aangesloten op externe gegevensverwerkingsapparaten (datalogger type CLAB). Verder is het mogelijk om directe overdracht van .txt, .csv en .py bestanden te doen. De Casio fx-CG50 Grafische Rekenmachine met LCD kleurenscherm is voorzien van een schuifdeksel en is 18,6 x 89,0 x 188,5 mm groot. Het gewicht bedraagt 272 g inclusief de batterijen (4 x AAA (LR03)). Bovendien wordt de rekenmachine geleverd met een garantie van 3 jaar.

Inhoudsopgave

Ivon
Ivon

Wat leuk dat je een kijkje bent komen nemen op onze website bedrijfloket.nl. Of je nu op zoekt bent naar kantoorspullen of schoolspullen, wij hebben hoogstwaarschijnlijk het antwoord op de vragen die jij hebt. Ik hou me vooral bezig met het vergelijken en reviewen van rekenmachines zodat jij makkelijker een keuze kan maken voor jezelf. We hopen dat wij je van veel nuttige informatie voorzien en dat je blij bent met wat wij aanbieden. 
Groetjes van mij, Ivon

Veelgestelde vragen over rekenmachines

Uit onze reviews is ACROPAQ Rekenmachine als beste rekenmachine getest. Deze voldoet als beste aan onze maatstaven.

De top 3 beste rekenmachines is als volgt:
1. ACROPAQ Rekenmachine
2. Rekenmachine Easy4Office
3. Canon rekenmachine LS-88

Wij verkopen zelf geen rekenmachines maar we hebben wel de beste webwinkel voor jou geselecteerd. Klik op de “Best deal, klik hier” knop, je wordt dan doorgestuurd naar de webwinkel, waar je jouw nieuwe rekenmachine kan kopen.

De verschillende rekenmachines worden door ons aan diverse testen onderworpen. Wij vergelijke en onderzoeken op een objectieve manier. Wij worden ook niet betaald door bedrijven of merken om hun product beter te laten scoren in onze top 10 beste rekenmachines.

Tips voor het aankopen van jouw nieuwe rekenmachine

Je hebt onze top 10 beste rekenmachines kunnen bekijken en dan zie je wat wij belangrijk vinden bij een aankoop. Uiteraard is dit onze mening en die kunnen natuurlijk verschillen van de jouwe. 

We geven je daarom nog een aantal tips mee waar je op kan letten voor jezelf.

1. Volg je gevoel, ongeacht onze top 10 en misschien andere reviews die je hebt gelezen, volg altijd jouw gevoel bij het doen van een aankoop.
2. Kijk goed naar de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Als een nieuwe rekenmachine heel duur is wil dit niet meteen zeggen dat deze rekenmachine ook heel goed is.
3. Koop bij een goede webwinkel. Let op zaken zoals garantie, levertijd, kosten etc. 

Het idee van een rekenmachine is een zegen voor iedereen - het biedt een eenvoudige oplossing voor wiskundige problemen waarvoor je anders veel tijd en moeite zou moeten investeren. Daarom raden we het zeker aan om te kijken welke rekenmachine het best bij je past. Bekijk de top 10 rekenmachines die wij voor je hebben geselecteerd en als je twijfelt of een van de rekenmachines de juiste keuze is, geef ons dan gerust een seintje. Dan helpen we je zo snel mogelijk om de juiste keuze te maken. Op deze manier hoef je niet helemaal op eigen houtje te zoeken naar de juiste rekenmachine, maar kun je op een eenvoudige en overzichtelijke manier kiezen uit de beste rekenmachines die er op de markt zijn. Wij wensen je alvast veel succes met het vinden van de juiste rekenmachine die het best bij je past!

Disclaimer: bij bedrijfsloket.nl onderzoeken en reviewen we vele rekenmachines om jou te helpen in jouw zoektocht. Maar wij verkopen zelf geen rekenmachines. Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor eventuele problemen of complicaties bij de verkoop. 

Gepubliceerd op: 25 nov. 2022